SPRÅKKURS, tips?

Før sommeren hadde jeg planene klare for hva jeg skulle gjøre; Jeg skulle på Fase 2 av opptaket til luftforsvarets flyskole, prøve å bli jagerfly-pilot, bestå alle prøvene og ende opp som en av de få kvinnelige jagerfly-pilotene i Norge. Onsdagen før jeg skulle dra på opptak dro jeg til doktor for å få en legeattest på at jeg var forkjølet, slik at jeg kanskje ikke klarte å gjennomføre alle testene like bra som når jeg var frisk. Jeg klarte nemmelig å gjennomføre og få godkjent selv om jeg hadde forkjølelse.

Da jeg kom til legen fikk jeg beskjed "Det er enten slutten på en forkjølelse, eller så har du fått kyssesyken (også kalt mononukleose)". Jeg tok en blodprøve, og det viste seg at det var kyssesyken jeg hadde. Dette resulterte i at jeg ikke fikk lov av forsvaret å møte på opptaket jeg hadde gleda meg til i over et år.

Jeg er innkommet i militærpolitiet, men det er ikke før i januar, så jeg har nå et halvt år med fri-tid. Jeg får sjansen til å prøve der jeg slapp sist på pilotutdanninga til nesteår, så jeg skal søke på nytt innen desember i år. Fri-tiden jeg har frem til januar skal jeg bruke på å jobbe og på å reise sammen med en av mine beste veninner, før vi skal sammen inn i militærpolitiet til januar. Vi hadde planer om å dra til USA og leve livet i 2 mnd, for så å vurdere å dra mange forskjellige plasser rundt om kring i verden. Nå har vi funnet ut at vi vil dra på språkreise.


Los Angeles

Det vi ikke klarer å bestemme oss for nå er: Hvor vil vi reise?
Vi vurderer 3 forskjellige reisemål. Det står mellom Los Angeles, Miami Beach og Playa Tamarindo. Vi drar med EF språkkurs. Det som er viktig for oss når vi velger hvor vi skal dra er at det går an å surfe der, at det er fint vær og at vi får mange opplevelser. Hvor lenge vi skal dra er den eneste tingen vi er sikkre på (6 uker).


Miami Beach

Før vi drar skal vi jobbe kjempemasse her hjemme, slik at vi har litt penger å handle for, oppleve ting og i det hele få råd til å dra på språkkurs. Når vi har vert på språkkurs så får vi et språkkurs-bevis som kan brukes på CV'en når den tid kommer at man skal søke på jobb og andre utdanninger. Jeg hadde lyst å dra som utvekslingsstudent i 2. klasse på videregående, men jeg turte ikke. Jeg var redd for at det skulle skje ting her hjemme når jeg var på den andre siden av jorda. Jeg var også redd for at alle vennene mine skulle "gå videre" til jeg kom tilbake. Dette er noe jeg angrer bittert på i dag, og det er derfor jeg har så lyst å dra på språkkurs!


Playa Tamarindo

Jeg har noen bekjente som har vert på språkreiser om sommeren og noen som har tatt et helt år i utlandet. Alle jeg kjenner anbefaler å dra på slike reiser. Har du vert på språkreise før? Hva var dine erfaringer med en slik reise, og hvor var det du dro? Har du vert på noen av de stedene Jeg vurderer å dra?

- K

2 kommentarer

loonyruni

13.07.2013 kl.16:30

Så ironisk å skrive Språkkurs feil;P hehe

Synes det er stiligt og imponerende at du skal inn i millitærpolitiet og sånt da:)

Kristin

13.07.2013 kl.16:38

loonyruni: Haha, jo. Jeg håper det blir like spennende som jeg forestiller meg! :)

Skriv en ny kommentar

hits